تهیه دانه های کفیر (kefir grains) اولین بار در مقالات علمی در سال 1997 تشریح شد . در یک کیسه تهیه شده از پوست بز که با آب مقطر شسته شده باشد با شیر پاستوریزه و فلورنورمال روده گوسفند پر می کنند و هر ساعت آن را تکان داده و به مدت 2 روز در دمای °25 سانتی گراد نگه می دارند. در طی 12 هفته هر بار که شیر دلمه می کند ، 3/4 آن را با شیر تازه جایگزین می گردد . زمانی که لایه پلی ساکاریدی بر روی سطح تشکیل گردد آن را جدا می کنند که در شیر تازه گاو دانه های کفیر در آن رشد می کنند .
قدمت تاریخی دانه های کفیر هنوز معلوم نیست ولی در مقالات مذکور از تهیه دانه های کفیر در ایران یاد می گردد .
شاید بگویید کفیر همان ماست است . اگر چه ماست و کفیر هردو محصول پروبیوتیک هستند ، اما محتوای ارزش غذایی آن دو متفاوت است . ماست شامل باکتری هایی است که دستگاه گوارش را تمیز نگه داشته و منبع غذایی برای باکتری های مفید فراهم می کند ، اما باکتری های موجود در کفیر در روده مستقر شده و آن جا را به استعمار خود در می آورند ، شاهکاری که باکتری های ماست قادر به آن نیستند . این امر به علت وجود باکتری های مفیدی است که در ماست یافت نمی شوند ( Lactobacillus caucasus ، لوکونوستوک ، استوباکترها و استرپتوکوکوس ها ) از طرفی دلمه های ایجاد شده در شیر توسط کفیر بسیار کوچک تر از دلمه های ماست است که هضم آن آسان تر است و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد .
هم چنین کفیر شامل مخمرهای مفیدی چون ساکارومایسز کفیر و ترولا کفیر است که بر مخمرهای پاتوژن و مخرب در بدن غالب آمده و با نفوذ در لایه موکوسی که مخمرها و باکتری های مضر مستقرند ، آن ها را حذف می کنند . در نتیجه بدن بسیار کاراتر از قبل در مقابل عوامل بیماری زایی چون E. coli و انگل های روده ای مقاومت می کند .
فراتر از محتوای باکتریایی کفیر شامل انواع مواد معدنی و آمینواسیدهاست . تریپتوفان از آمینو اسید اصلی در کفیر می باشد که اثرات آرامش بخش در سیستم اعصاب دارد . از مواد معدنی غنی در کفیر می توان از کلسیم ، منیزیم و فسفر نام برد . علاوه بر این ، کفیر در ویتامین B12 ، B1 و K غنی است . بنابراین کفیر در تنظیم عملکرد کلیه ها ، کبد و سیستم اعصاب و کنترل اختلالات پوستی ، افزایش انرژی و افزایش طول عمر بسیار موثر است . حتی گزارش شده است که دوغ کفیر با ایجاد حس تنفر نسبت به مواد مخدر در ترک اعتیاد بسیار مفید می باشد .
میکروارگانیسم های یافت شده در دانه های کفیردر 4 گروه اصلی لاکتوباسیل ها ، استرپتوکوکی ها و لاکتوکوکی ها ، مخمرها و استوباکترها تقسیم بندی می شوند .
قارچ کفیر ( اکسیر جوانی ، زیبایی ، سلامتی ، طول عمر )
همراه با آموزش تهیه ماست و دوغ کفیر
شماره تماس : 09013354050
ارسال به تمام نقاط ایران
قیمت : 30 هزار تومان
شماره کارت صادرات : 4804 8824 6917 6277
شماره کارت پست بانک : 2241 2993 6018 6277
صادق باقری